В МЗС РФ підтвердили: Янукович просив Путіна ввести війська в Україну

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.03.2017 15:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27361

За словами представниці МЗС РФ, Віталій Чуркін був уповноважений процитувати лист Януковича в Раді Безпеки ООН.

Офіційна представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова підтвердила факт звернення колишнього президента України Віктора Януковича, який втік з України на територію РФ на початку 2014 року, до російського президента Владіміра Путіна з проханням ввести війська в Україну під час масових протестів у Києві та низці інших міст України.

"Це не лист. Ця заява Януковича. Він ніколи не заперечував, що її підписував", - повідомила вона у п’ятницю, 17 березня, російській радіостанції "Говорит Москва".

Йдеться про документ, який раніше зачитував в ООН постпред Росії Віталій Чуркін. "Чуркін був уповноважений його процитувати в Раді безпеки ООН, про що відкрито заявив. Також заява була поширена як документ РБ - звичайна практика доведення до членів Ради актуальних матеріалів", - пояснила Захарова.

Напередодні прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков повідомив, що Кремль не отримував офіційного листа від колишнього президента України Віктора Януковича з проханням ввести війська в країну в березні 2014 року. "Справа в тому, що жодного листа офіційно до адміністрації президента не надходило і жодного подібного документа в адміністрації президента не реєструвалося", - повідомив Пєсков.

14 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про подання до суду матеріалів досудового слідства у справі про державну зраду Віктора Януковича. За словами генпрокурора, президент-утікач, який наразі переховується в Росії, письмово попросив Кремль вчинити агресію проти України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.