Меркель і Трамп порозумілися щодо України

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 18.03.2017 01:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27363

Конфлікт в Україні потрібно врегулювати мирним шляхом.

Про це заявили Анґела Меркель і Дональд Трамп у Вашингтоні.

Конфлікт в Україні має бути врегульовано мирним шляхом. Про це заявили канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) та президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під час спільної прес-конференції в п’ятницю, 17 березня, після зустрічі в Вашингтоні.

Президент США наголосив, що як Вашингтон, так і Берлін погоджуються, що потрібне "мирне рішення" для конфлікту в Україні. Канцлерка Меркель, своєю чергою, заявила що і Німеччина, і США хочуть докладати спільних зусиль для реалізації мінського процесу, що загальмував. Вона також додала, що їй приємно те, що Дональд Трамп теж висловився на підтримку мінського процесу. За її словами, "йдеться про безпечну та суверенну Україну з одного боку, а також про можливість знову покращити відносини з Росією після того, як будуть вирішені проблеми там".

Водночас президент США висловив свою цілковиту підтримку НАТО. Дональд Трамп та Анґела Меркель також висловилися за необхідність збільшення країнами-членами Альянсу видатків на оборону. Президент США наголосив, що такі видатки мають становити не менше двох відсотків ВВП цих країн. На це Меркель зазначила, що в поточному році Німеччина вже збільшила видатки на оборону й має намір довести їх до запланованих двох відсотків ВВП.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.