До кінця цього року Росія завершить розгортання передових ракетних частин

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.03.2017 17:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27366

Міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу заявляє, що Росія в 2017 році повністю завершить установку ракетних систем, які здатні захистити “весь периметр РФ як з моря, так і повітря”.

Пускова установка ракетного комплексу “Калибр”

Про це він сказав за результатами російсько-японських консультацій у форматі "2+2" в Токіо, передає російське агентство "ТАСС".

"Ми завершимо цього року закриття всього периметра території РФ як з моря, так і з повітря. І залишати якийсь незахищений простір навряд чи має сенс. Тому весь периметр по кордонах РФ буде захищений як з моря, так і з повітря. Про сушу я вже не кажу", - сказав він, відповідаючи на питання про розміщення ракетних комплексів на Курилах.

Як відомо, 14 лютого The New York Times повідомила з посиланням на джерела в адміністрації США, що Росія розмістила на своїй території крилаті ракети у порушення угоди про ракети середньої і малої дальності.

Американські чиновники повідомили виданню, що у Росії загалом є 2 дивізіони "заборонених" крилатих ракет: один з них було переміщено у грудні 2016 року на діючу військову базу на території РФ, інший продовжує випробування на полігоні Капустін Яр в Астраханській області.

Раніше в Росії було заявлено, що до кінця цього року РФ завершить переозброєння ракетних систем в Калінінградській області - на "Іскандери-М", здатні нести ядерний заряд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.