У Росії, на відзнаку від Естонії, пам'ятники радянським воїнам просто знищують. Тих, хто протестує - розганяють міліціянти

Автор/джерело -  © Лєнта.ru



Дата публiкацiї - 30.04.2007 22:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2737

Адміністрація підмосковного міста Химки заборонила проведення мітингу на місці нещодавно зруйнованого пам'ятника і поховання льотчиків-героїв, загиблих під час Великої Вітчизняної війни, який мав відбутися 9 травня.

Як заявив один з організаторів цього мітингу співголова руху "Росії - здоровий глузд" Микола Москвиченко, міські власті рекомендували провести цю акцію в лісі.

За словами Москвиченка, мотивувавши своє рішення міська влада послалися на ухвалу глави адміністрації "Про порядок проведення публічних заходів". Згідно цьому документу масові акції в місті можна проводити тільки на території парку культури і відпочинку, "який раніше був лісом, а зараз є лісопарковою зоною".

Організатори мітингу вже звернулися в прокуратуру із скаргою на дії адміністрації Химок. Москвиченко також заявив, що учасники акції, попри заборону, все одно прийдуть на 19-й кілометр Ленінградського шосе 9 травня.

Пам'ятник над похованням шести воїнів Великої вітчизняної війни, розташований неподалік від Ленінградського шосе, біля НВО імені Лавочкина, було ліквідовано за рішенням адміністрації Химок вранці 18 квітня 2007 року.

За твердженням прес-секретаря глави адміністрації Химок Олександра Даниловського, останки льотчиків були перенесені в місцевий морг. Проте раніше була поширена інформація, що частина останків під час ексгумації були втрачені.

Від “Аратти”: на тлі масових безладь, влаштованих у столиці суверенної Естонії, як ми підозрюємо - не без активної участі російських спецслужб, та театрально-гнівних заяв російських керманичів, в самій Росії, за декілька кілометрів від Кремля, удєльні князьки абсолютно безкарно папалюжать могили таких самих воїнів, які загинули, захищаючи Москву.

При чому - за подібні діяння, за російським законодавством, передбачена кримінальна відповідальність.

Проте, ми не чуємо ні праведно-гнівних заяв російської Генпрокуратури, ні протестів міноборони, ні публічних заяв ветеранських організацій. Розгнівана цим фактом молодь не влаштовує акцій протесту перед Кремлем, не жбурляє фарбою чи яйцями у кортеж Путіна.

І воно зрозуміло: Кремль і Путін - це не посольство Естонії. За це міліціянти можуть й ребра нам'яти. Інша справа - іноземна держава та й ще до того ж член НАТО. Так би мовити територія ворожого табору. Там можна й у патріотизм погратися, влаштувати погроми, безладдя, адже за це у Росії: всенародна слава й почесті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.