Станік покидає палац правосуддя. Не за своїм бажанням

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.05.2007 21:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2739

Сьогодні Президент Віктор Ющенко звільнив Сюзанну Станік з посади судді Конституційного суду України, за порушення Присяги.

У відповідному Указі, оприлюдненому на сайті глави держави, повідомляється про те, що Станік звільнена за порушення Присяги.

Вчора увечері радник Президента Микола Полуденний повідомив про те, що Ющенко розглядає питання звільнення Станік з посади судді. "Президент України також розглядає це питання тому, що в діях Сюзанни Станік є досить серйозні порушення", - сказав Полуденний в ефірі 5 каналу.

"Це й питання, пов’язані з тим, що вона особисто взяла справу до розгляду без доручення Конституційного суду України. Це й питання політичних заяв. Це й питання поведінки. Ну, наприклад, на мою думку, поведінка, не сумісна зі статусом судді. Це питання дотримання, не дотримання законів України", - сказав радник Глави держави.

Як відомо, Станік було призначено суддею КС указом Президента Кучми від 25 березня 2004 року. До складу КС входить 18 суддів (по 6 суддів призначають президент, парламент та з’їзд суддів). Для кворуму на засіданні необхідна присутність 12 суддів КС. Для ухвалення результативного рішення необхідно не менше 10 голосів.

Напередодні глава держави звільнив Валерія Пшеничного з посади судді Конституційного суду у зв’язку з порушенням Присяги.

Пшеничний з 1997 року працював у секретаріаті Конституційного суду. У січні 2003 року Указом екс-президента Леоніда Кучми призначено суддею КС. Пшеничний має звання заслуженого юриста України. Він також є генерал-майором міліції.

Раніше Віктор Ющенко звертався до голови суду Івана Домбрівського з приводу сумнівів у правомірності призначення Сюзанни Станік суддею-доповідачем.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.