Від початку року на Донбасі загинув 21 мирний житель

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.03.2017 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27396

Зокрема за останній тиждень загинув один цивільний, іще шестеро дістали поранення. Кількість порушень перемир’я зросла на 60 відсотків порівняно з попереднім тижнем, зазначили в СММ ОБСЄ.

Від початку 2017 року на Донбасі жертвами бойових дій стали 116 цивільних осіб, 21 із них загинула. Про це у четвер, 30 березня, заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні Александер Гуґ. За останній тиждень, зокрема, загинув один цивільний, іще шестеро дістали поранення. "Усього цього не сталося б, якби там не було зброї", - наголосив Гуґ.

Упродовж 23-30 березня СММ ОБСЄ зафіксувала збільшення порушень режиму припинення вогню на Донбасі на 60 відсотків. "Якщо подивитися на зафіксовану СММ кількість вибухів, спричинених використанням мінометів, артилерії, а також реактивних систем залпового вогню (РСЗВ. - Ред.), статистика насторожує ще більше", - сказав Гуґ.

З його слів, протягом останнього тижня спостерігачі місії зафіксували 3930 вибухів від використання РСЗВ, артилерії й мінометів порівняно з 1595 вибухами тижнем раніше, що становить збільшення на 145 відсотків.

Найбільш гарячі точки

Гуґ зазначив, що найгарячішими точками на Донбасі стали райони на сході й північному сході від Маріуполя, де зафіксовано більше половини усіх вибухів. Ще 25 відсотків від усієї кількості порушень припали на трикутник Ясинувата - Авдіївка - Донецький аеропорт і ще 20 відсотків - у районі між Кримським і Слов’яносербським Луганської області.

За словами Гуґа, станом на 30 березня у складі СММ ОБСЄ працюють 720 спостерігачів. Серед них 608 осіб працюють на місцях у Донецькій і Луганській областях.

Як повідомлялося, раніше Гуґ передбачав новий спалах насилля на Донбасі цієї весни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.