Ситуація на фронті: припинення вогню не відбулося

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.04.2017 23:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27411

Російсько-терористичні підрозділи продовжують зухвало та цинічно порушувати режим «Тиші».

Про це повідомляє прес-центр АТО.

З початку доби було здійснено 26 провокаційних обстрілів позицій ЗС України.

Найбільшу активність ворог проявляв на Донецькому напрямку. Захисників Авдіївки обстрілювали з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах поблизу Опитного противник гатив з гранатометів, а по позиціях в районі Кам’янки, Верхньоторецького, Шахти Бутівка та Пісків з великокаліберних кулеметів. Під Опитним активно діяв ворожий снайпер.

Поблизу Маріуполя російсько-терористичні підрозділи накривали вогнем захисників Красногорівки з мінометів калібру 82 мм, позиції в районі Мар’їнки та Водяного з гранатометів різних систем, а опорні пункти поблизу Гнутового з великокаліберних кулеметів. В районах Павлополя, Богданівки та Гранітного ворог активно застосовував стрілецьку зброю. Під Новотроїцьким наших бійців обстрілював ворожий снайпер.

На Луганщині ворог обстрілював наших воїнів зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Незважаючи на провокації ворога, Сили АТО, станом
на 18.00, вогонь у відповідь не відкривали.

Трьох українських воїнів сьогодні було поранено.

Сьогодні ж, 4 квітня, в районі Мар’їнки відбулось бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника.

Група бойовиків, з напрямку населеного пункту Трудівське, що розташоване на тимчасово непідконтрольній Україні території, намагалась наблизилась до наших позицій. Прихований рух противника було виявлено.

Командир бригади, враховуючи пряму загрозу життю і здоров’ю підлеглих, прийняте рішення на застосування зброї. Під натиском вогню, противник ведучи вогонь у відповідь, відійшов.

Після дорозвідки нашими військовослужбовцями ділянки бойового зіткнення, було знайдено тіло бойовика зі зброєю та боєприпасами, без документів.

Минулої доби ситуація у районі проведення АТО загострюється, кількість провокаційних обстрілів наших позицій – збільшується. Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої групи про режим припинення вогню, за минулу добу російсько-окупаційні війська 48 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Епіцентром вогневого протистояння став учора Маріупольський напрямок. З мінометів калібру 82мм, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог обстрілював захисників Березового. Морських піхотинців у районі Гнутового та Водяного, накривав вогнем з БМП. Гранатомети різних систем противник застосовував для ураження наших позицій під Богданівкою та Чермаликом, а з великокаліберних кулеметів намагався поцілити в захисників Широкиного та Красногорівки. В районі Гнутового активізувались ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку найгарячіше було поблизу Авдіївки та Шахти Бутівка, де російсько-терористичні підрозділи обстріляли наші опорні пункти з мінометів калібрів 120мм та 82мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. З мінометів калібру 82мм, гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь у районі Пісків. По захисниках Верхньоторецького ворог бив з гранатометів, а по українських військовослужбовцях поблизу Кам’янки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку опорні пункти в районі Кримського ворог обстріляв з міномету калібру 120мм.
Аби пригасити вогневу активність ворога, Сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

За минулу добу п’ятеро військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення. Двоє українських воїнів загинули.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.