Росія нарощує воєнний потенціал на двох напрямках

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.04.2017 21:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27421

Українські спецслужби фіксують активну діяльність РФ щодо нарощення військового потенціалу «насамперед, на західному та південному стратегічних напрямках».

Про це повідомив Секретар РНБО Олександр Турчинов під час зустрічі з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, передає прес-служба РНБО.

«Аналізуючи ці дані, ми не можемо виключати розширення військової агресії проти нашої країни», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що російський військовий потенціал загрожує не лише Україні, а і західним партнерам.

«Крім того, - наголосив Турчинов, - російсько-терористичні угруповання демонстративно нехтують Мінськими угодами та черговою домовленістю про припинення вогню. Не припиняючи обстрілів наших позицій із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї, вони військовим шляхом намагаються змінити лінію розмежування».

Секретар РНБО України наголосив, що в цьому контексті дуже важливо відновити військово-технічну співпрацю України з її західними партнерами, «яка була штучно заблокована в 2014 році». «Відсутність військово-технічної співпраці з нашими партнерами не сприяє збільшенню оборонного потенціалу України, який ми вважаємо складовою оборонного потенціалу всієї Європи».

Під час зустрічі сторони також обговорили необхідність продовження санкційного тиску на країну-агресора, «поки Крим та Донбас не повернуться до складу України».

За словами Президента Парламентської асамблеї НАТО Аллі, в цьому питанні не може бути жодних компромісів: «Країни-члени НАТО мають щодо цього питання чітку позицію. Ми не ставимо на карту питання свободи народу».

Окрім того, співрозмовники обговорили реформування сектору безпеки і оборони України. Турчинов зазначив, що модернізація цього сектору за стандартами НАТО «відбувається не зважаючи на російську агресію, та перебуває вже на фінішній прямій». «Для нашої держави немає альтернативи європейській та євроатлантичній інтеграції», - наголосив він.

Своєю чергою, Президент Парламентської асамблеї НАТО зазначив, що країни-члени НАТО підтримують реформи, що відбуваються в Україні, та прагнення нашої держави до євроатлантичної інтеграції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.