У зразках з Хан-Шейхуна знайдений зарин

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 13.04.2017 16:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27444

Британські вчені дослідили зразки, взяті з сирійського міста, що стало об’єктом хімічної атаки 4 квітня, та знайшли у них нервово-паралітичну речовину зарин.

Зразки, які були взяті у сирійському місті Хан-Шейхуні після хімічної атаки, що сталась 4 квітня, дали позитивний результат на вміст у них нервово-паралітичної речовини зарин. Про це заявили у делегації від Великобританії під час спеціальної сесії Організації із заборони хімічної зброї, яка відбувається у четвер, 13 квітня у Гаазі.

"Вчені Сполученого Королівства проаналізували зразки, взяті з Хан-Шейхуна. Вони показали позитивний результат на нервово-паралітичну речовину зарин, або речовину, схожу на зарин", - заявили у британській делегації, інформує Reuters.

Раніше у Туреччині заявили, що провели дослідження взятих у Хан-Шейхуні зразків, у яких також було виявлено зарин. Крім того, про застосування зарину у місті силами уряду президента Башара Асада заявили у Сполучених Штатах Америки. США наполягають, що газову атаку на Хан-Шейхун здійснила сирійська авіація, а Росія намагалась приховати наслідкицієї атаки, що, на думку спецслужб США, свідчить про те, що Москва заздалегідь знала про заплановану атаку.

12 квітня Росія наклала вето на оновлений проект резолюції Ради Безпеки ООН, в якій засуджувалося ймовірне застосування бойових отруйних речовин в сирійській провінції Ідліб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.