У ПАРЄ підтвердили недовіру Аграмунту

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.04.2017 18:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27482

У Парламентській асамблеї Ради Європи підтверджують, що президент ПАРЄ Педро Аграмунт не подав заяву про свою відставку, як планувалося, 28 квітня.

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт

Як повідомляє 28 квітня прес-служба ПАРЄ, на засіданні бюро організації висловило йому недовіру.

Згідно з рішенням, він більше не уповноважений здійснювати офіційні візити, відвідувати зустрічі чи робити заяви як президент від імені асамблеї.

«Президент вирішив не відвідувати сьогодні засідання бюро і не надав листа щодо відставки. Як наслідок, і в контексті регламенту, який не дозволяє звільнити президента, бюро вважало за необхідне піти на цей крок», – заявив Роджер Гейл, старший віце-президент асамблеї, який головував на засіданні бюро.

Він додав, що «стандарти й принципи ПАРЄ є важливішими, ніж будь-який її член, і згуртованість асамблеї має бути збережена».

Раніше про те, що Аграмунт не прийшов на засідання Бюро ПАРЄ і не подав заяву про відставку, повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв. За його словами, ПАРЄ не має процедури відкликання президента з посади взагалі.

Заяви про необхідність відставки Аграмунта почалися після того, як у березні він відвідав Сирію разом із делегацією російських депутатів, де зустрівся з президентом Сирії Башаром Асадом.

Після критики на свою адресу Аграмунт вибачився за поїздку. За даними члена української делегації в ПАРЄ Ірини Геращенко, 28 квітня Аграмунт мав намір добровільно подати у відставку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.