Російські бомбардувальники кружляють біля кордонів США

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 5.05.2017 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27492

Американські військові літаки F-22 Raptor перехопили два здатні нести ядерні заряди російські бомбардувальники Ту-95 у супроводі двох винищувачів Су-35, які літали поблизу узбережжя Аляски.

Про це 4 травня повідомило командування сил Північноамериканської аерокосмічної оборони (NORAD), яка охороняє повітряний простір США та Канади.

Як відзначили фахівці, вперше за багато років проліт російських бомбардувальників супроводжували винищувачі. Російські літаки пролетіли в межах 50 миль від узбережжя Аляски 2 травня, вказали чиновники.

Це було за межами повітряного простору США, але в межах 200-мильної зони, де американські військові вимагають, щоб будь-який літак ідентифікував себе.

Представник NORAD капітан Скотт Міллер описав взаємодію з російською авіацією як «професійну».

Міністерство оборони Росії заявило, що політ над нейтральними водами Тихого океану вздовж Алеутських островів був «звичайним» і відповідав міжнародним правилам використання повітряного простору.

Після дворічного затишшя військова активність Росії значно зросла біля берегів Аляски цієї весни. Американські військові зафіксували кілька прольотів російських літаків у цьому районі впродовж останнього місяця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.