Прогнозована реакція: Путіну не сподобалося Євробачення у Києві

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.05.2017 19:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27507

Президент Росії Владімір Путін після успішного проведення в Києві міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» назвав Україну нездатною провести захід такого масштабу.

Він назвав правильним рішення організаторів російської участі в конкурсі відмовитися від цієї участі і від телевізійної трансляції конкурсу.

«Те, що наші структури, залучені до процесу, відмовилися брати участь, – думаю, вчинили правильно, бо, на мій погляд, сьогоднішня київська влада (так у Кремлі називають владу України, уникаючи згадувати назву держави – ред.) не здатна проводити заходи на кшталт цього», – сказав Путін на прес-конференції.

Крім того, додав він, ті, хто, попри відмову Росії від телетрансляції, хотіли подивитися конкурс, «могли зробити це в інтернеті».

Раніше в понеділок керівник конкурсів «Євробачення» Йон Ула Санн заявив, що цьогорічний конкурс був проведений у Києві бездоганно, хоча раніше щоразу в керівництва конкурсів були якісь застереження чи скарги на рівень організації. «Ми не мали ніяких проблем, із українського боку все було організовано на найвищому рівні», – сказав він на зустрічі організаторів конкурсу з президентом України Петром Порошенком.

Росія без конкурсу призначила своїм учасником на «Євробачення» в Києві виконавицю Юлію Самойлову, що незаконно відвідувала окупований Крим і відтак отримала заборону на в’їзд до України. Росія відмовилася пристати на компромісні пропозиції – замінити учасника чи транслювати виступ виконавиці з території Росії – і не взяла участі в конкурсі, а також відмовилася транслювати його на своєму телебаченні. При цьому російські засоби інформації, навіть найбільш прокремлівські, в інтернеті все-таки влаштовували трансляції конкурсу.

«Євробачення-2017» відбулося у столиці України 9–13 травня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.