Туск заявляє про розбіжності із Трампом у ставленні до Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 25.05.2017 17:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27528

Між Європейським Союзом та Сполученими Штатами існують певні розбіжності щодо відносин з РФ, у питаннях торгівлі та клімату, заявив після зустрічі Трампа з лідерами ЄС президент Європейської Ради Дональд Туск.

Розбіжності у позиціях Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу з окремих питань зберігаються, заявив у четвер, 25 травня, президент Європейської Ради Дональд Туск після зустрічі президента США Дональда Трампа з лідерами Євросоюзу в Брюсселі. Зокрема, за словами Туска, це стосується ставлення до Росії, питань клімату та міжнародної торгівлі.

Водночас, запевнив президент Європейської Ради, з багатьох питань, які обговорювалися під час зустрічі, сторони мають спільну позицію. Це стосується насамперед протидії тероризму. Збігаються позиції сторін і в питанні врегулювання конфлікту в Україні.

"Але деякі питання залишаються відкритими, скажімо, клімат та торгівля, а також я не впевнений на всі 100 відсотків, що сьогодні можна сказати: "ми", тобто пан президент (США. - Ред.) та я - маємо спільну позицію, спільну думку щодо Росії, хоча що стосується конфлікту в Україні, то, здавалося, тут ми дотримуємося єдиної лінії", - зазначив Туск, цитує агентство Reuters.

Таяні: зустріч Трампа з лідерами ЄС була "дуже хорошою"

Голова Європарламенту Антоніо Таяні назвав зустріч між президентом США Дональдом Трампом та лідерами ЄС в Брюсселі "дуже хорошою". За словами Таяні, темами переговорів були боротьба з тероризмом, зокрема, з "Ісламською державою", ситуація на Близькому Сході, навколо Північної Кореї, а також торговельні та економічні питання, повідомляє кореспондент DW з Брюсселя.

Сама зустріч тривала на півгодини довше від запланованого часу. З боку ЄС у ній із самого початку взяли участь президент Європейської Ради Дональд Туск та голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Невдовзі до них приєдналися голова Європарламенту Антоніо Таяні та верховна представниця ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

У другій половині дня 25 травня Дональд Трамп має взяти участь у зустрічі лідерів країн-членів НАТО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.