Справа Шеремета. Порошенко вимагає публічного звіту слідства

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.06.2017 20:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27549

Президент України Петро Порошенко вимагає від українських правоохоронців публічного звіту про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Павло Шеремет

Про це він заявив у своєму зверненні до Дня журналіста у вівторок, 6 червня.

"Захищена сьогодні робота журналіста? Ні. Є певні лакмусові кейси, такі як вбивство Павла Шеремета. І у мене тут, в серці так само болить, як і у вас. Я так само з вами. Вимагаю публічного звіту правоохоронних органів щодо розслідування вбивства Павла Шеремета ", - сказав Порошенко.

Глава держави висловив переконання, що якомога більше коло людей має знати подробиці, за винятком тих деталей, які є таємницею слідства.

"Підкреслюю, що ми повинні зробити все для того, щоб цю справу, як і інші справи про утиски журналістів, напади на них, не дай Бог, вбивства, обов’язково виконавці і замовники мають понести свою відповідальність", - сказав президент.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля загинув журналіст Павло Шеремет. Авто належало керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було. Прокуратура кваліфікувала загибель журналіста за ч.2 п 5 ст 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). У СБУ раніше назвали чотири основні версії вбивства Шеремета: професійна діяльність; ворожість у відносинах або особисті мотиви; російський слід (дестабілізація ситуації); замах на Олену Притулу.

Журналісти "Слідство.Інфо" і міжнародної мережі OCCRP оприлюднили фільм-розслідування про вбивство Павла Шеремета. З-поміж іншого, журналісти з’ясували, що авто колишнього чи теперішнього працівника СБУ Ігоря Устименка було помічене на відео з камер спостережень в ніч перед вбивством журналіста. У СБУ заявили, що Устименко звільнений зі спецслужби в квітні 2014 року. Нацполіція допитала Устименка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.