Москва пропонує Києву пропускати на українську територію політичних провокаторів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.05.2007 17:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2756

Міністерство закордонних справ Російської Федерації пропонує українським колегам з 1 травня поточного року взаємно відмовитися від практики оголошення персонами нон ґрата громадян обох країн.

Про це говориться в спрямованій МЗС України ноті зовнішньополітичного відомства Росії від 25 квітня 2007 року.

"Російська сторона, маючи на меті зміцнити атмосферу довіри між Російською Федерацією й Україною, пропонує українській стороні скасувати з 1 травня 2007 року на основі взаємності рішення про заборони громадянам Російської Федерації на в'їзд на територію України й громадянам України на в'їзд на територію Російської Федерації", - йдеться у тексті документа.

У випадку згоди української сторони з даною пропозицією російські дипломати пропонують провести в Москві або Києві двосторонні консультації з даного питання. МЗС Росії просить МЗС України інформувати про відповідь на цю ініціативу.

Як відомо, за відверту антиукраїнську діяльність, публічні заклики до ревізії територіальної цілісності України, СБУ заборонила в'їзд на її територію деяким адіозним політикам РФ, зокрема, Константину Затуліну.

Від “Аратти”: до чого може привести вільний в'їзд “політичних туристів” із Росії - ми вочевидь побачили на прикладі Естонії.

При тому, зауважимо, що історія із пам'ятником у центрі естонської столиці, це джитяча забвка у порівнянні із достроковими виборами, які незабаром мають відбутися в Україні. Тим більше, що московські маріонетки у вигляді колишньої правлячої коаліції, судячи із усього, у виборах участі брати не будуть.

Отже, політичних сил, які б презентували московський інтерес серед учасників цих змагань не помітно. Відтак, втративши політичну опору в українській законодавчій владі, кремлівське керівництво намагатиметься максимально дестабілізувати ситуацію, щоб зірвати прихід демократичних національних партій. Це очевидний стратегічний інтерес одного із гарантів української державності, який дав їх в обмін на ядерне роззброєння України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.