США ввели нові санкції проти росіян і їхніх маріонеток

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 21.06.2017 15:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27575

У вівторок Сполучені Штати розширили торговельні санкції проти Росії і проросійських сепаратистів.

Оголошення про санкції зробило міністерство фінансів США у той час, як у Білому домі відбувалася зустріч президента Дональда Трампа з президентом України Петром Порошенком.

Під нові американські санкції підпадають 38 фізичних і юридичних осіб.

Повний перелік із 19 осіб і 19 установ, на яких поширюються ці санкції, вміщено на офіційній сторінці міністерства фінансів США.

У заяві міністерства сказано, що санкції спрямовані проти окремих осіб і організацій, які пов’язані з конфліктом на сході України, і діятимуть доти, доки Росія не почне виконувати свої зобов’язання в межах мінських угод 2014 і 2015 року.

"Ці заходи зберігатимуть тиск на Росію, щоб вона працювала над дипломатичним вирішенням (конфлікту на Донбасі. -Ред.), - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін. - Адміністрація США вірна дипломатичному процесові, що гарантує суверенітет України, і не може бути мови про пом’якшення санкцій, доки Росія не виконає своїх зобов’язань у межах мінських угод".

У новому санкційному списку міністерства фінансів США - двоє урядовців РФ і 11 чиновників з анексованого в України Криму.

Санкції передбачають замороження будь-яких активів цих осіб у США і фактично блокують їхню участь у глобальній банківській системі.

Серед осіб, що потрапили під дію санкцій, - Петро Ярош, голова російської федеральної служби міграції в Криму, та Олександр Бабаков, російський урядовець, відповідальний за зв’язки з росіянами за кордоном.

Мінфін США заборонив також американським установам надавати нові позики 20 дочірнім компаніям російської енергетичної фірми "Транснефть", проти якої санкції США були запроваджені раніше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.