Росія заявляє про припинення сплати внесків до Ради Європи

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.06.2017 20:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27603

Росія заявляє про припинення сплати внесків до Ради Європи.

Як повідомляє прес-служба російського Міністерства закордонних справ, ухвалене рішення призупинити сплату внесків до Ради Європи за 2017 рік до «безумовного відновлення в повному обсязі повноважень російської делегації в ПАРЄ».

«У спробі «покарати» делегацію Федеральних Зборів Російської Федерації за вільне волевиявлення жителів Кримського півострова на користь входження Республіки Крим до складу Росії члени ПАРЄ в 2014-2015 роках настільки обмежили повноваження російської парламентської делегації, що унеможливили її участь в роботі Асамблеї. З того часу ситуація в ПАРЄ лише деградує…», – йдеться у заяві відомства.

На початку червня голова російської Держдуми Росії В’ячеслав Володін заявляв, що Росія не буде виплачувати третину щорічного внеску в бюджет Ради Європи, це близько 11 мільйонів євро.

У 2014 році Росію позбавили права голосу в ПАРЄ через анексію Криму і підтримку сепаратистів на сході України. За російськими парламентаріями збереглося лише право бути присутніми і виступати на засіданнях асамблеї, а також працювати в комітетах.

Після цього Москва на знак протесту відмовилася від участі в сесіях Парламентської асамблеї Ради Європи. Росія разом із Францією, Великою Британією, Німеччиною, Італією і Туреччиною є одним з основних платників Ради Європи, її внесок становить близько 30 мільйонів євро.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.