Провідні ядерні держави модернізують свою зброю

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.07.2017 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27605

За даними Стокгольмського інституту досліджень проблем миру (SIPRI) за останній рік кількість ядерної зброї в світі зменшилася, однак провідні держави все активніше інвестують в його модернізацію.

Про це йдеться у своєму щорічному звіті, представленому в понеділок, 3 липня.

Зокрема, 93 відсотки світового ядерного арсеналу припадає на частку двох країн: Росія, яка має 7 тисяч ядерних боєголовок і США - 6,8 тисяч, з них на озброєнні знаходяться відповідно 1 950 і 1 800. Частину ділять сім держав: Франція, Велика Британія, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль і Північна Корея.

Загалом, за даними співробітників інституту, у 2017 році в світі налічується 14 935 ядерних боєголовок (в 2016 році ця цифра становила 15 395).

Хоча останнім часом у міжнародних переговорах про заборону ядерної зброї було досягнуто прогресу, всі без винятку ядерні держави як і раніше здійснюють довгострокові програми модернізації своїх стратегічних сил, пояснює експерт SIPRI Шеннон Кайл.

"Це говорить про те, що жодна з цих країн в доступному для огляду майбутньому не готова відмовитися від свого ядерного арсеналу", - вважає фахівець.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.