Siemens підозрюють у порушенні санкцій

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 6.07.2017 18:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27616

Німецький концерн Siemens не має підстав вважати, що газові турбіни, які він продав російському Технопромекспорту, призначалися для анексованого Криму.

Про це йдеться в заяві на сайті компанії.

Напередодні Reuters повідомив, що Росія доставила газові турбіни виробництва німецької Siemens в окупований Крим, на який поширюються санкції Євросоюзу, що забороняють постачання на півострів енергетичних технологій для європейських компаній. Представник Siemens у Мюнхені Вольфрам Трост заявив, що компанія не постачала турбіни до Криму і дотримується всіх обмежень експортного контролю.

"У нас немає підстав вважати, що газові турбіни, згадані у новинах, були доставлені в Крим", - йдеться у заяві компанії.

Також у Siemens заперечують, що укладали контракт з ВАТ "Технопромекспорт" на поставку обладнання для будівництва електростанцій у Криму. Відзначається, що Siemens поважає рішення щодо санкцій і буде їх дотримуватися.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що турбіни німецької компанії Siemens можуть бути встановлені на електростанціях в анексованому Криму, попри чинні щодо півострова європейські та американські санкції.

Siemens заборонив використовувати електротурбіни в окупованому Криму. Проте Росія знайшла спосіб закупити турбіни для електростанцій Криму в обхід санкцій. У березні 2017 року Siemens виконав контракт з російським "Технопромекспортом" і поставив йому чотири газові турбіни в рамках договору

Росія будує дві електростанції загальною потужністю 940 мегават в окупованому Криму. Перша черга станцій повинна бути введена наприкінці 2017 року, друга - в 2018 році.

Санкції Євросоюзу, введені за анексію в 2014 році Росією Криму, забороняють європейським компаніям та приватним особам постачання на півострів технологій та обладнання для енергетичного сектора, а також дії, спрямовані на обхід цих правил.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.