В Україні побудують новий завод із виробництва боєприпасів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.07.2017 23:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27633

Значна частина коштів від перевиконання Державного бюджету буде спрямована на посилення сектору оборони і безпеки, заявив Президент Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Глава держави вніс пропозицію щодо будівництва заводу боєприпасів.

«Ми домовилися з представниками силових відомств, Урядом і прийняли рішення про спрямування значної частини перевиконання бюджету на сектор оборони і безпеки. Для нас на сьогоднішній день розбудова Збройних Сил України, розбудова інших правоохоронних органів надзвичайно важлива. І впевнений в тому, що це сьогодні відповідає тим пріоритетам, які ми маємо в забезпеченні оборони нашої держави», - наголосив Порошенко.

Як один із напрямків спрямування коштів Президент запропонував налагодити виробництво боєприпасів із вітчизняної сировини.

«Мною внесена пропозиція щодо будівництва заводу боєприпасів, запровадження новітніх технологій в повній відповідності зі стандартами НАТО, що забезпечить взаємосумісність боєприпасів, що випускаються за основними калібрами», - сказав він зауваживши, що на реалізацію цього завдання заплановано виділити 1 млрд 400 млн гривень.

«Це дасть можливість не просто складати боєприпаси, а забезпечити виготовлення боєприпасів вже з вітчизняної сировини. Ми маємо, відповідно, відновити ті потужності, які були в Україні до початку окупації Російською Федерацією. Я ставлю цю позицію як один із перших пріоритетів», - наголосив Глава держави.

За його словами, серед іншого 1 млрд 600 млн гривень будуть спрямовані на закупівлю новітнього озброєння і військової техніки. «В тому числі буде налагоджено виробництво новітньої бронетехніки, включаючи танки «Оплот», налагоджено виробництво новітніх ракет і інших позицій, які дозволять нам значно покращити і посилити можливості нашої оборони», - зазначив Петро Порошенко.

Крім того, Президент поставив завдання посилити системи радіоелектронної боротьби, системи новітніх модернізованих безпілотних літальних апаратів, а частину фінансування спрямувати на антиснайперські комплекси, адже саме диверсійні групи на сьогоднішній день створюють серйозну небезпеку захисникам суверенітету та територіальній цілісності України.

«Впевнений в тому, що ці кошти мають бути виділені зараз, бо це значно підвищує ефективність дій підрозділів, в тому числі тих, хто розташований на лінії зіткнення. Де-факто ми будемо мати можливість бачити, чути і протидіяти російській агресії», - резюмував Глава держави.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.