У Кремлі, як зазвичай, погрожують

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.07.2017 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27635

Росія заявила, що вживе заходів у відповідь на введення Києвом біометричного контролю для іноземців для в’їзду в Україну.

Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Франц Клінцевич, передають "РИА Новости".

"Введення системи попередньої електронної реєстрації для громадян Росії, які в’їжджають в Україну, або так званого біометричного контролю - це, по суті справи, встановлення візового режиму між нашими країнами, і його "упаковка" принципового значення не має", - сказав він.

Він наголосив, що, судячи з останніх заяв, Київ вже зважився на введення подібних заходів, а тому їхній "обов’язок попередити - кроки у відповідь обов’язково будуть".

"Про це дуже непросто говорити, але вони певною мірою можуть торкнутися чотирьох мільйонів українців, які працюють у Росії", - зазначив російський депутат.

Клінцевич не відкидає, що когось з них "доведеться ввічливо попросити залишити РФ". "Росія повинна насамперед відстоювати інтереси своїх громадян", — додав він.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про введення з 1 січня 2018 року системи біометричного контролю для громадян іноземних держав та впровадження електронної системи попередньої реєстрації громадян РФ, які мають намір в’їхати в Україну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.