Ситуація на фронті: стрілянина зменшилася але не припиняється

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.07.2017 19:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27659

Сьогоднішній день у зоні проведення АТО характеризується невеликою кількістю обстрілів українських позицій з боку незаконних збройних формувань.

Водночас, ворожі вогневі провокації призвели до поранень наших бійців та вчергове підтвердили, що противник не дотримується будь-яких домовленостей, повідомляє прес-центр АТО.

Найбільше випадків порушення тиші зафіксовано на Донецькому напрямку. Близько першої ночі бойовики з гранатометів та стрілецької зброї били по наших опорних пунктах на шахті Бутівка. Майже о 2 ночі, застосовуючи теж саме озброєння, бандформування обстріляли українські позиції в районі Авдіївки. Внаслідок цього обстрілу один наш військовий отримав кульове поранення. Також, близько 13 години, опорні пункти під Авдіївкою ворог накривав з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів, стрілецької зброї. Крім того, в 11 годині, бойовики випустив 5 мін калібру 82 міліметри по українських захисниках у Пісках. В результаті цього обстрілу осколкові поранення отримали ще двоє військовослужбовців сил АТО.

На Луганському напрямку під ворожим вогнем зі стрілецької зброї і гранатометів опинились селища Кримське та Донець.

Загалом з початку доби противник 10 разів порушив перемир’я, 3 наших військових отримали поранення.

Сили АТО 5 рази відкривали вогонь у відповідь.

Наприкінці минулої доби у зоні АТО незаконні збройні формування збільшили обстріли позицій української армії на Донецькому напрямку.

Починаючи з 19 і майже до 23 години, ворог з мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї з декількох напрямків бив по наших опорних пунктах у районі Авдіївки. Внаслідок цих обстрілів один український військовий отримав поранення, ще один травмований. Крім того, ввечері, бойовики з мінометів та гранатометів накривали наші позиції неподалік Пісків, а зі стрілецької зброї били по шахті Бутівка.

На Луганському напрямку тричі під вогонь великокаліберних кулеметів противника потрапили українські позиції у Новозванівці, двічі у Новоолександрівці. Також, близько 23 години, злочинці вели вогонь зі стрілецької зброї по Станиці Луганській.

На Маріупольському напрямку, близько опівночі, ворог обстріляв з мінометів калібру 120 міліметрів та гранатометів опорні пункти сил АТО у Лебединському.

Загалом, за минулу добу, бандформування 17 разів порушили перемир’я. В наслідок обстрілу один український військовий отримав поранення, ще один травмований.

Сили АТО 10 разів відкривали вогонь у відповідь.





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.