Ситуація на фронті: найбільше стріляли на Приморському напрямку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.07.2017 20:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27664

У зоні АТО, упродовж сьогоднішнього дня, противник дещо зменшив кількість вогневих провокацій, які активізувались наприкінці минулої доби.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

З опівночі і до 18 години найбільше обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку. О 12 та 14 годині наші позиції поблизу Павлополя бойовики обстріляли зі стрілецької зброї та гранатомету. Близько опівдня, по Мар’їнці працював ворожий снайпер. Внаслідок обстрілу отримав смертельне кульове поранення військовослужбовець сил АТО. Також ворожий снайпер вів вогонь по Новотроїцькому, а о 15.10 злочинці обстріляли це ж селище з озброєння БМП.

На Донецькому напрямку, вночі, бойовики били з міномету калібру 82 міліметри та великокаліберних кулеметів по українських захисниках під Авдіївкою. А по шахті Бутівка вели вогонь із гранатометів і стрілецької зброї.

Загалом з початку доби банд формування 7 разів порушили перемир’ря. Сили АТО 4 рази відкривали вогонь у відповідь.

Аналізуючи ситуацію вздовж лінії розмежування за попередні дні, можна зробити висновки, що у світлу пору доби, коли активно працюють спостерігачі бойовики зменшують кількість обстрілів. Уночі, ворог активізує провокативний вогонь і явно намагається втягнути сили АТО у збройне протистояння.

Наприкінці минулої доби ситуація в зоні АТО серйозно загострилась. І якщо вдень противник зменшив кількість обстрілів українських позицій, то після 18 години ситуація кардинально змінилась.

Ввечері і вночі найбільш гаряче було на Донецькому напрямку. Починаючи з 17.50 і фактично до 22 години бойовики зі сторони Ясинуватої та Яковлівки з мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї били по наших позиціях в районі Авдіївки. Близько 21 години злочинці двічі з танків накривали опорні пункти у Красногорівці.

Також у другій половині дня, бандити двічі обстріляли і житлові квартали Авдіївки. Внаслідок вибуху міни калібру 82 міліметри двоє цивільних отримали поранення.

А в результаті обстрілів наших опорних пунктів з мінометів та гранатометів неподалік селищ Зайцеве та Невельське загинули двоє військовослужбовців сил АТО.

На Луганському напрямку під ворожим вогнем зі стрілецької зброї опинились українські позиції в районі селищ Донець та Станиця Луганська.

Загалом за минулу добу бандформування 23 рази порушили перемир’я. Двоє наших бійців загинуло, четверо отримали поранення.

Сили АТО 14 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи в основному стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.