Росія не змінюватиме плани запуску ТЕС у Криму попри скандал із Siemens

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 21.07.2017 19:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27673

У міністерстві енергетики РФ продовжують наполягати, що обладнання для ТЕС у Криму було вироблене на півострові. Станція у Криму має запрацювати на початку 2018 року.

Міністерство енергетики Росії не має намірів змінювати свої плани щодо запуску теплоелектростанції (ТЕС) в анексованому Криму, незважаючи на ситуацію з німецьким концерном Siemens. Про це в п’ятницю, 21 липня, заявив заступник голови міненергетики РФ Андрєй Черезов.

"Термін встановлений. Це перший квартал 2018 року. Нічого не змінюється. Обладнання, яке встановлене, вироблене у Криму. Наша основна задача - щоб у першому кварталі 2018 року станції почали виробляти генерацію. Іншого плану немає", - сказав він у п’ятницю, 21 липня, в інтерв’ю російській агенції "РИА "Новости".

Нагадаємо, раніше у п’ятницю німецький концерн Siemens заявив про рішення припинити свою участь у спільному підприємстві "Интеравтоматика". Причиною цього стало постачання газових турбін виробництва Siemens до Криму в обхід санкцій Євросоюзу, запроваджених проти РФ через анексію півострова, та всупереч укладеним з компанією контрактам. Siemens також ініціює розірвання ліцензійних угод з російськими компаніями, які стосуються поставок обладнання для електростанцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.