Ситуація на фронті: сьогодні вдень було порівняно спокійно

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.07.2017 20:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27674

Після активізації незаконних збройних формувань у минулі дві доби, сьогоднішній день характеризується, як відносно спокійний. З опівночі і до 18 години бойовики 5 разів порушили перемир’я. Вогнем у відповідь наші військові змусили противника припинити обстріли.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

На Маріупольському напрямку, близько опівночі, бандформування з мінометів різних калібрів били по українських захисниках у Водяному.

На Луганському напрямку ворожі вогневі провокації зафіксовані у районі селищ Донець та Кримське.

А майже о 2 ночі, внаслідок обстрілу наших позицій поблизу Новгородського, що на Донецькому напрямку, вогнепальне поранення отримав боєць сил АТО.

Варто додати, що денне затишшя нерідко бандформування використовують для підготовки нічних провокацій. У той же час, відзначимо, сили АТО знаходяться у повній бойовій готовності до будь яких агресивних дій противника.

Минулої доби в зоні проведення АТО, після 18 години, незаконні збройні формування посилили активність на Донецькому напрямку.

Починаючи з 19 і маже до 23 години, з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, гранатометів та стрілецької зброї бойовики 4 рази, з різних напрямків, били по наших позиціях під Авдіївкою. Кожного разу, у відповідь, українські військові відкривали щільний вогонь, змушуючи противника припинити обстріли.
Крім того, наприкінці доби, бандити з мінометів і гранатометів обстрілювали наші опорні пункти на шахті Бутівка. Сили АТО також відрили вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів. У цьому вогневому протистоянні один наш військовий загинув, один отримав поранення.

На Луганському напрямку, близько 22 години, бандформування порушили режим перемир’я поблизу Станиці Луганської, а на Донецькому біля селища Водяне.

Загалом за минулу добу, противник 29 разів відкривав вогонь по наших позиціях. У відповідь сили АТО 16 разів застосовували зброю.

Нажаль п’ятеро українських військових загинули, восьмеро отримали поранення. Варто додати, що завдяки вмілим і оперативним діям наших бійців противник не лише припиняв вогневі провокації, а й поніс серйозні втрати у живій силі.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.