Комуністичний Китай і Росія проводять військово-морські навчання біля кордону НАТО

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 27.07.2017 10:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27688

Росія заявила, що військові навчавння, проведені разом з китайськими ВМС в Балтійському морі, які стали зоною підвищеного напруження між Москвою і Заходом, не становлять загрози будь-кому.

Навчання, що розпочалася у вівторок, є ознакою того, яка тісна російсько-китайська військова співпраця, і будуть вважатися демонстрацією сили Москви в районі, де російські і натовські літаки часто перехоплюють один одного.

«Дії наших моряків будуть спостерігатися нашими численними сусідами в регіоні, сказав віце-адмірал Олександр Федотенков, на слова якого посилається заява, оприлюднена Міністерством оборони Росії.

Проведення таких навчань ніяким способом не є загрозою іншим країнам», сказав він.

Російські і китайські кораблі, які вийшли з порту неподалік кордону з Польщею, вдосконалюватимуть стрільбу по морських і повітряних мішенях, заявило Міністерство оборони.

Інші симульовані завдання включатимуть перевірку запідозрених суден, звільнення захоплених піратами суден, ведення рятувальних операцій у морі тощо.

Навчання, які мають назву Sea Cooperation – 2017, відбуваються після подібних навчань минулого року. Більше навчань цього самого виду відбудеться в середині вересня в Японському і Охотському морях, повідомило минулого місяця китайське інформаційне агентство Сіньхуа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.