США успішно випробували систему протиракетної оборони THAAD

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 31.07.2017 09:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27695

Агентство з протиракетної оборони США і військовослужбовці 11-ї артилерійської бригади протиповітряної оборони з Форт Блісса, штат Техас, провели успішне протиракетне випробування, з використанням системи протиракетної оборони THAAD.

Про це повідомило Агентство з протиракетної оборони США у неділю, 30 липня.

Балістична ракета середньої дальності була запущена літаком ВПС США над Тихим океаном. Система THAAD, розташована на Алясці, виявила, відстежила та перехопила ціль.

"Крім успішного перехоплення цілі, зібрані дані дозволять Агентству з протиракетної оборони посилити систему THAAD, наші можливості моделювання та симуляції, а також нашу здатність залишатись на крок попереду зростаючої загрози", - сказав директор Агентства з протиракетної оборони Сем Грівес.

З 15 тестів системи THAAD, це стало 15-м успішним перехопленням, йдеться у повідомленні на сайті Агентства з протиракетної оборони США.

Останній тест системи протиракетної оборони THAAD був запланований задовго до останнього запуску ракети Північною Кореєю, повідомляє агентство Рейтер, але стався у час загострення відносин з Пхеньяном.

У п’ятницю КНДР провела черговий запуск балістичної ракети. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив у суботу, що його країна вже має ракети, які можуть завдати удару всій континентальній частині Сполучених Штатів.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.