Гроші, виділені на «Мистецький арсенал», розікрали?

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 1.06.2006 12:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=277

Державне підприємство «Мистецький арсенал» підозрюють у зловживанні коштами меценатів. Не чекаючи результатів перевірки, Міністерство культури і туризму почало процес його ліквідації.

Біля макету майбутнього музейного комплексу Мистецький арсенал

Наступного тижня Головне контрольно-ревізійне управління має представити результати перевірки держпідприємства «Мистецький арсенал». Ця структура була створена в рамках реалізації однойменного проекту культурно-мистецького і музейного комплексу в Києві. Підприємство повинно було займатися координацією і управлінням низки робіт зі створення музею європейського рівня, пише «Дело».

Проте ще в листопаді минулого року повноваження ДП «Мистецький арсенал» були урізані Міністром культури і туризму Ігорем Ліховим.

Ліховий повідомив, що його розпорядження стало наслідком серйозних порушень, виявлених у діяльності держпідприємства. Саме у листопаді минулого року ДП «Мистецький арсенал» проводило кілька тендерів на закупівлю товарів і послуг для здійснення робіт зі створення музею. Загальна сума тендеру становила більше ніж 5 млн. грн. Відкриті торги були оголошені на закупівлю першого етапу розробки наукової концепції створення культурно-мистецького і музейного комплексу (1,6 млн. грн.); розробку техніко-економічного обґрунтування та інвестиційної моделі (1 млн. грн.); містобудівного рішення, планування і зонування території і завдання на проектування комплексу (1,6 млн. грн.); також був оголошений тендер на дослідження інших культурних об’єктів культурно-мистецького і музейного комплексу «Мистецький арсенал» і розробку технологічної схеми створення і експлуатації (800 тис. грн.). Завершення конкурсу було заплановане на 29 листопада 2005 року. Його результати досі невідомі, оскільки ні в Кабміні, ні в Мінкультури не володіють цією інформацією. Зв’язатися з керівництвом підприємства, зокрема з виконувачем обов’язків гендиректора підприємства Валерієм Ємельяновим, виявилося неможливим. Видання пише, що в жодній базі даних довідкових служб не виявилося номерів телефонів організації під назвою «Мистецький арсенал». За адресою: вулиця Петра Мазепи, 28, який порекомендували в ГлавКРУ, «довідка» знайшла лише дві компанії: юридичну і редакцію журналу «Пенсія».

Як повідомили в ГлавКРУ, перевірка діяльності «Мистецького арсеналу» почалася в квітні нинішнього року. Проте працівник Управління контролю у сфері освіти і культури відмовився назвати установу, яка ініціювала проведення ревізії: «Навіщо вам це знати?! Проведення перевірки зажадала одна з вищих структур влади». В той самий час віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко заявив, що перевірка КРУ була ініційована Секретаріатом Президента. Метою перевірки було встановити, куди державне підприємство витратило гроші меценатів.

За словами Кириленка, зараз ДП «Мистецький арсенал» не бере участі в процесі створення однойменного музейного комплексу. Він підтвердив слова Ліхового, що підприємство перебуває на стадії ліквідації. «Ті, хто перераховував кошти, цього не знали», — сказав Кириленко. Ліховий повідомив, що існування такого підприємства недоцільне, і зараз розробляється нова модель управління зі спорудження музейного комплексу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.