Янукович докорінно змінився: він вже агітує за вибори. Інші більшовики мовчать

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.05.2007 17:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2770

Прем’єр-міністр Віктор Янукович, виступаючи перед учасниками мітингу на підтримку коаліції на Майдані Незалежності, закликав українців брати участь у позачергових виборах Верховної Ради.

"І нехай український народ зробить висновок, хто з політиків займає відповідальну позицію, хто з політиків має право дивитися чесно людям в очі. Це маєте сказати ви", - сказав Янукович, звертаючи до мітингуючих. Він зауважив, що готовий підкоритися будь-яким результатам цих виборів і пояснює свою згоду на проведення виборів необхідністю вирішити політичну кризу в державі.

"Я сьогодні офіційно буду звертатися до всього українського народу, до наших співвітчизників, котрі місяць чекали рішення суду. Ви бачите, що практично сьогодні КС паралізовано, тримати далі державу в такому стані, уряд, парламент, у цілому влада, немає жодної перспективи, це не приведе ніколи до підняття економіки, до поліпшення благополуччя громадян, а це основне, заради чого ми працюємо", - сказав прем’єр-міністр.

За його словами, на сьогоднішній день вирішується питання про створення робочої групи, що займеться організацією виборів і визначенням дати їхнього проведення.

"Відповідь (дата проведення виборів) буде після того, як буде пропрацьоване це питання робочою групою. Ми будемо працювати практично з цієї хвилини", - сказав Янукович.

Звертаючи до учасників мітингу, прем’єр підкреслив: "Кому подобаються вибори, хто їх ініціював - той одержить відповідь від вас! Ви дасте відповідь, хто сьогодні в країні повинний бути при владі! Ви будете давати цей мандат довіри політикам уже найближчим часом!".

Як повідомлялося раніше, Президент Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Віктор Янукович у результаті переговорів 4 травня домовилися про проведення позачергових виборів Ради.

Після зустрічі Ющенко заявив, що вважає за необхідне провести у вівторок, 8 травня, засідання Верховної Ради України.

Сьогодні ж ще вранці коаліція на зборах нардепів ухвалила звернення до Президента відкликати Указ про дострокові вибори парламенту.

До цього більшовицькі збори нардепів ухвалили рішення про одночасні дострокові вибори Президента і парламенту восени цього року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.