Експерт уточнив: Ракетні двигуни КНДР могла поставити й Росія

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.08.2017 16:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27734

Постачальником ракетних двигунів для нових північнокорейських ракет могла бути не лише Україна, а й РФ, уточнив Майк Еллеман, який раніше закинув поставки до КНДР “Південмашу”.

Радянські ракетні двигуни для перших ступенів нових північнокорейських ракет могли потрапити до КНДР як з України, так і з Російської Федерації. Про це в понеділок ввечері написав ракетний експерт Майк Еллеман на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Еллеман також наголосив, що не визнає український уряд причетним бодай якось до спроб продати чи переправити КНДР ракетні технології. На тлі цього він вказав на те, що в Україні раніше було заарештовано кілька громадян Північної Кореї, що намагалися отримати секретні матеріали на ракетну тематику.

Раніше в статті американського видання The New York Times з’явилася інформація про те, що Північна Корея купує на чорному ринку потужні ракетні двигуни, які, ймовірно, походять з українського заводу "Південмаш". Матеріал журналістів базувався на даних та аналізі Еллемана. Нагадаємо, українські ракетобудівники заперечили будь-яку причетність до передачі небезпечних технологій північнокорейському режиму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.