Кремль готує відповідь на санкції США

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 23.08.2017 10:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27763

Російське МЗС заявило про підготовку заходів у відповідь на санкції з боку США щодо російських громадян та компаній, причетних до підтримки військової промисловості Північної Кореї.

Росія готується застосувати заходи у відповідь на останні запроваджені санкції з боку США. Про це заявили у міністерстві закордонних справ РФ ввечері у вівторок, 22 серпня. "Тим часом приступаємо до опрацювання неминучих у цій ситуації заходів у відповідь", - повідомив заступник глави МЗС РФ Сєргєй Рябков.

22 серпня США запровадили нові санкції, пов’язані з ракетною програмою Північної Кореї. Вони стосувались китайських та російських громадян, а також фірм, яких підозрюють у підтримці військово-промислового комплексу КНДР. До санкційного списку потрапили російська компанія "Гефест-М", а також Рубен Киракосян ("Гефест-М" і Korea Tangun trading corporation), Ірина Хуіш (Velmur management PTE LTD), Міхаіл Пісклін та Андрєй Сєрбін.

У РФ вважають, що такі дії США свідчать про намір розірвати відносини між країнами. "Заданий ще адміністрацією Обами "тренд" на послідовне розвалення двосторонніх відносин продовжений. З часу приходу в Білий дім нової команди це вже четвертий подібний ексцес, - зазначив Рябков. - На настільки обтяжуючому тлі вкрай непереконливо звучать міркування американських представників про бажання стабілізувати двосторонні зв’язки".

У липні Конгрес США схвалив оновлений пакет обмежувальних заходів щодо РФ. У відповідь на це Росія заявила про те, що країну повинні залишити 755 співробітників посольства США, внаслідок чого кількість персоналу дипломатичних місій в обох країнах буде по 455 осіб. В свою чергу, США відповіли на це припиненням видачі росіянам неімміграційних віз по всій країні за винятком Москви.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.