Спецслужби ФРН очікують втручання РФ у вибори

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 28.08.2017 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27768

Глава відомства з охорони конституції Німеччини Ганс-Ґеорґ Маасен попереджає, що Росія має можливості для дезінформації під час виборів до Бундестагу.

Росія не зацікавлена у втручанні в заплановані на 24 вересня вибори до Бундестагу, але має для цього можливості. Таку думку в інтерв’ю газеті Welt am Sonntag висловив очільник Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганс-Ґеорґ Маасен (Hans-Georg Maaßen). "Ми виходимо з того, що Росія в змозі почати кампанії з дезінформації у зв’язку з виборами до Бундестагу", - зазначив він.

Але неясно, чи є така кампанія зараз у планах Кремля. "Можливо, там також не зацікавлені у подальшому обтяженні відносин з Німеччиною", - зазначив Маасен.

За його словами, зараз немає доказів про причетність російських спецслужб до кібератаки на Бундестаг. "Для спецслужб практично неможливо знайти придатні для використання в суді докази того, що Росія, наприклад, стоїть за кібератаками на Бундестаг", - зазначив він.

Водночас, за його словами, шпигунська діяльність російських спецслужб у Німеччині залишається інтенсивною.

Згідно з даними Федерального відомства з охорони конституції, на Німеччину неодноразово вчинялися кібератаки з Росії. Їхніми мішенями були передусім міністерство закордонних справ ФРН, міністерства економіки та фінансів, німецькі диппредставництва за кордоном, відомство канцлерки та Бундесвер. Один з таких нападів на сервери Бундестагу було зроблено навесні 2015 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.