Макрон і Меркель нагадали Путіну про перемир’я на Донбасі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 28.08.2017 21:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27770

Канцлерка ФРН Анґела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон закликали російського та українського президентів дотримуватися режиму припинення вогню на сході України.

Канцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) та президент Франції Еммануель Макрон у понеділок, 28 серпня, закликали Росію та Україну посилити зусилля для припинення вогню на Донбасі. Лідери обох країн, що входять у "нормандську четвірку", вважають, що безпекова ситуація на сході України суттєво не покращилася.

"Ми закликаємо президента Путіна та президента Порошенка в повному обсязі поважати свої зобов’язання, відкрито та чітко підтримувати припинення вогню і впевнитися, що відповідні інструкції були надані військовим та місцевим формуванням", - йдеться у спільній заяві Меркель та Макрона.

Угода про припинення вогню на Донбасі була підписана у лютому 2015 року у Мінську, але попри неї конфлікт досі не врегульовано. У ніч на 25 серпня на сході України розпочалось так зване "шкільне перемир’я", пов’язане з початком навчального року, але обстріли тривають.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.