Від скасування санкцій проти Росії виграють і російська, і німецька економіки

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 29.08.2017 16:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27773

Санкції проти РФ будуть скасовані лише після виконання Росією мінських домовленостей, вважає канцлерка ФРН Анґела Меркель.

Від скасування санкцій проти Росії виграють і російська, і німецька економіки. Про це у вівторок, 29 серпня, заявила канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) на щорічній великій прес-конференції глави уряду в Берліні. Але заходи проти Росії будуть застосовуватися до тих пір, доки Москва не виконає відповідні умови їх усунення. "Якщо буде виконано Мінську угоду, то тоді з’являться умови для зняття санкцій проти Росії", - зазначила Меркель.

Нагадаємо, що санкції були запроваджені Європейським Союзом проти РФ через окупацію Криму і підтримку Росією сепаратистів на сході України. Анґела Меркель зазначила, що "повний суверенітет України досі не відновлений". "Я працюю разом з президентом Франції, а також з допомогою Сполучених Штатів над пошуком рішень у "нормандському форматі" - поясниила канцлерка. Вона наголосила, що припинення вогню на Донбасі має першочергове значення.

Угода про припинення вогню на Донбасі була підписана у лютому 2015 року у Мінську, але попри неї конфлікт досі не врегульовано. У ніч на 25 серпня на сході України розпочалось так зване "шкільне перемир’я", пов’язане з початком навчального року, але обстріли тривають.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.