ЗСУ отримали на озброєння нові переносні ракетні комплекси

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.08.2017 20:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27775

Легкий переносний ракетний комплекс “Корсар”, який розроблений ДП “Державне Київське Конструкторське Бюро “Луч”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, прийнятий на озброєння Збройних Сил України у відповідності до наказу Міноборони.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Прийняттю на озброєння нового ракетного комплексу передував цілий комплекс із заводських та державних випробувань у присутності самих військових, під час яких "Корсар" підтвердив свої високі характеристики.

Окрім того, КБ "Луч" вже достроково виготовило та поставило до Збройних Сил України більше 50 ракет до "Корсару" разом із визначеною замовником кількістю пускових установок.

"Корсар" дозволяє вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin), а наведення ракети здійснюється за допомогою лазерного променю. При цьому наведення проходить у низько енергетичному рівні випромінювання в цілях скритності каналу управління.

Однією із головних особливостей цього комплексу є габарити, які дозволяють його переносити та вести вогонь "з плеча", без застосування додаткових пристроїв. Але для зручності використання на заздалегідь підготовлених позиціях, наприклад при обороні, бійці можуть використовувати спеціальний станок.

КБ "Луч" для "Корсару" розробило дві керовані ракети:

РК-3К та РК-3ОФ.

РК-3К оснащена тандемною кумулятивною бойовою частиною, яка призначена для ураження сучасних броньованих нерухомих і рухомих об’єктів, які мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом, а також завислих вертольотів. Ця ракета забезпечує бронепробиття за динамічним захистом не менше 550 мм.

РК-3ОФ оснащена осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром та призначена для ураження легкоброньованих об’єктів, споруджень польового типу (ДОТ, ДЗОТ) і живої сили. У ході випробувань було досягнуто наскрізне пробиття бронеплити товщиною 50 мм.

За точність наведення комплексу відповідає одна з передових серійних розробок "Ізюмського приладобудівного заводу", що входить до складу ДК "Укроборонпром", – прилад наведення ПН-КУ.

Незважаючи на його малі габарити і вагу в 4 кг, він забезпечує наведення ракети на дальності до 2,5 км в межах +/- 250 мм. Тобто "Корсар", навіть на максимальній дальності свого польоту дозволяє оператору влучати навіть у амбразуру ДОТу.

Також у 2017 році КБ "Луч" продовжив постачання протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П", достроково поставивши біля 300 ракет РК-2 із визначеною замовником кількістю пускових установок.

"Стугна-П", при максимальній дальності пострілу біля 5 км, дозволяє знищувати найбільш заброньовані цілі, які мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом, а також малорозмірних цілей типу ДОТ, танк в окопі, легкоброньованих об’єктів та вертольотів.

Бронепробиття керованої ракети РК-2 для "Стугни-П", становить не менше 800 мм без урахування динамічного захисту, що дозволяє знищувати будь-який танк у світі. До того ж, у цьому ракетному комплексі реалізоване наведення на ціль по спеціальному алгоритму, коли сама ціль не опромінюється лазером до останньої секунди польоту ракети. Це дозволяє уникнути активації систем захисту, які встановлюються на сучасні зразки бронетехніки.

Завдяки дистанційному пульту керування, керування ракетним комплексом можливо на відстані до 50 метрів. У реальних бойових умовах це дозоляє забезпечити повну безпеку оператора "Стугни-П".

Важливо відмітити, що КБ "Луч" на постійній основі проводить навчання особового складу Збройних Сил України та Національної Гвардії, під час яких бійці детально ознайомлюються з конструкцією та засобами найбільш ефективного використання ракетних комплексів.

ДП "Державне Київське Конструкторське Бюро "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром", готове до виконання подальших замовлень з боку Міноборони та інших силових структур з постачання високоточних протитанкових ракетних комплексів, які допоможуть українським бійцям захищати України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.