Президент Порошенко зустрівся з делегацією американських конгресменів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.08.2017 20:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27779

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із делегацію Конгресу США на чолі з Головою Підкомітету з питань зовнішньополітичної діяльності, закордонних операцій та пов’язаних програм Комітету з питань асигнувань Палати представників Конгресу Гарольдом Роджерсом.

Петро Порошенко висловив вдячність за провідну роль Конгресу США у захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Зокрема, він відзначив прихильну позицію представників Комітету з питань асигнувань у питанні виділення коштів на програми підтримки України у проекті бюджету США на 2018 рік.

Порошенко також закликав розглянути можливість збільшення асигнувань на програми безпекової допомоги Українській державі, включаючи надання озброєнь оборонного характеру, а також лікування та реабілітацію українських військовослужбовців.

Члени Конгресу запевнили, що продовжуватимуть політично та фінансово підтримувати Україну у її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності, а також реформаторські зусилля української влади.

Президент України також висловив сподівання на підтримку конгресменами зусиль України, спрямованих на офіційне визнання США Голодомору 1932-1933 років геноцидом Українського народу.

Американські конгресмени привітали із очікуваним набуттям чинності, починаючи з 1 вересня, Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Глава держави висловив солідарність з американським народом у зв’язку з негативними наслідками урагану «Харві», який вирує у штаті Техас.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.