Президент Порошенко ввів в дію рішення РНБО, яке встановлює новий порядок перетину державного кордону

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.09.2017 19:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27789

Україна запроваджує з 1 січня 2018 року правила перетину кордону для громадян з країн, які становлять ризики для України, за біометричними паспортами.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко під час спілкування з представниками засобів масової інформації під час робочої поїздки на Харківщину.

«Найближчими годинами має бути оприлюднено рішення РНБОУ, яким передбачається, що починаючи з 1 січня 2018 року перетин кордону з країн, які становлять ризики для України, має бути здійснений за біометричними паспортами. Або в тих, у кого їх немає, мають бути зафіксовані біометричні дані на кордоні», - зазначив Президент.

Перелік відповідних країн затверджується Кабінетом Міністрів України.

Глава держави повідомив, що прискореними темпами створюється система фіксації біометричних даних в пунктах пропуску через державний кордон.

«Це не означає, що буде заборона, але під час перетину кордону пункти пропуску мають бути оснащені відповідним обладнанням і буде забезпечення фіксація цих біометричних даних», - підкреслив Глава держави.

За словами Президента, процедура буде проходити в три етапи. Перший – людина може подати попереднє повідомлення про те, що вона збирається в Україну і перетнути кордон, відповідно – база даних і прикордонники будуть до цього готові. Другий – безпосередня фіксація даних на кордоні, біометричного паспорта, або біометричних даних, і третій – фіксація людини в місці, де вона планує перебувати.

«Вважаю, що це практика, яка розповсюджена. В умовах, коли країна є об’єктом військової агресії з боку РФ, ця практика є цілком виправданою», - зазначив Глава держави.

Порошенко зазначив, що «це дасть змогу повноцінно запрацювати єдиній національній системі біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства».

Президент підкреслив, що у реалізації цього комплексу заходів важлива роль відводиться Центрам надання адмінпослуг. Для цього буде здійснене розширення потужностей існуючих Центрів і будівництво нових, в першу чергу поблизу місць розташування контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

Також під час відкриття нового Центру надання адміністративних послуг в Харкові Президент підкреслив: «Більше ніхто не підробить український паспорт. І нашими рішучими зусиллями ми зробимо кроки по підвищенню рівня безпеки нашої держави».



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.