До українського кордону передислоковують ракетні комплекси “Точка-У”

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 1.09.2017 23:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27790

Росія перекинула на кордон із Україною повноцінний двобатарейний дивізіон ракетного комплексу “Точка-У” з додатковим боєкомплектом, засобами зв’язку та забезпечення.

Пускова установка тактичного ракетного комплексу “Точка-У”

Про це повідомляє InformNapalm, публікуючи відео.

Так, 22 серпня на YouTube було завантажено відео з російським військовим ешелоном під назвою: "Волгоград. Потяг з військовою технікою".

"Детально проаналізувавши відео, волонтери міжнародної спільноти InformNapalm встановили, що ешелон із 40 платформ і вагонів перевозив 47 одиниць військової техніки і приблизно 170-200 військовослужбовців. Ешелон зафільмували на околицях Волгограда, він прямував на захід, до кордону з Україною. Підрахунок техніки та її ідентифікація вказують на те, що російське командування перекидає повноцінний двобатарейний дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу "Точка-У" з додатковим боєкомплектом, засобами зв’язку та забезпечення (польові кухні та автономні електростанції)", - пише InformNapalm.

Також повідомляється, що існує велика ймовірність того, що на відео зафіксовано дивізіон 464 ракетної бригади ЗС РФ (Капустин Яр, Знаменськ) чи 60 центру бойового застосування (Капустин Яр, Знаменськ)".

В ешелоні ідентифіковано таку техніку:

- пускові установки 9П129 (8 одиниць);

- транспортно-заряджаюча машина 9Т218 (4 одиниці);

- транспортна машина 9Т238 (4 одиниці);

- технічна машина 9В819-1 (4 одиниці);

- мобільні радіостанції Р-142БМ.

"Із огляду на те, що немає інформації про навчальні стрільби із застосуванням ОТРК "Точка-У" на маневрах "Запад-2017", перекидання повного дивізіону з додатковими ракетами в напрямку кордону з Україною від місця постійної дислокації та основного ракетного полігону Капустин Яр – це тривожний сигнал", - підсумували в InformNapalm.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.