КС повернув нардепам-більшовикам їхні подання

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.05.2007 11:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2781

Конституційний Суд повернув звернення депутатів Верховної Ради щодо Указів Президента Віктора Ющенка про звільнення суддів КС Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного через неналежне оформлення.

Відповідно до повідомлення прес-служби КС, конституційне подання депутатів надійшло до КС у четвер, 3 травня, але в п’ятницю, 4 травня, КС повернув це звернення назад.

"Суд повернув звернення депутатів через їхнє неналежне оформлення", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, 30 квітня Президент України Віктор Ющенко своїм Указом звільнив Валерія Пшеничного з посади заступника голови КС із формулюванням - "у зв’язку з порушенням присяги".

Своїм Указом від 1 травня "відповідно до пункту 22 частини першої статті 106, пункту 5 частини п’ятої статті 126 і статті 149 Конституції України" Президент звільнив Сюзанну Станік з посади судді Конституційного Суду України в зв’язку з порушенням присяги.

У свою чергу 53 депутата Верховної Ради звернулися до КС із проханням розглянути конституційність Указу про звільнення судді КС Станік, а 52 депутата попросили розглянути конституційність Указу про звільнення судді КС Пшеничного.

Як повідомлялося раніше, звільнені судді КС Станік і Пшеничний також звернулися у Генпрокуратуру та заявили, що мають намір оскарджити Укази Президента у суді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.