Гройсман обіцяє продовження реформи «Нафтогазу»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 20.09.2017 16:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27855

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє продовження та прискорення реформи компанії «Нафтогаз України».

«Я гарантую, що будуть продовжені реформи і прискорені для того, щоб «Нафтогаз» був сучасною, якісною компанією, в якій впроваджено необхідні принципи корпоративного управління, щоб «Нафтогаз» перестав бути монополістом у країні», – сказав Гройсман на засіданні уряду.

Прем’єр також зазначив, що не допустить впливу будь-яких монополій на зміну цін на газ в Україні.

Крім того, він анонсував оновлення наглядової ради «Нафтогазу» спільно з «міжнародними партнерами публічно, щоб залучити в наглядову раду максимально якісні кадри».

У «Нафтогазі України» 19 вересня повідомили, що усі незалежні члени наглядової ради компанії мають намір подати у відставку через політичне втручання. У заяві компанії вказувалося, що своє рішення Пол Ворвік і Маркус Річардс пов’язують зі згортанням реформ з боку уряду.

«Нафтогаз України» здійснює повний цикл операцій розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного та розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам. Відокремлення функцій, зокрема, транспортування газу вимагає, серед іншого, так званий Третій енергопакет нормативних актів Європейського союзу, втілити які зобов’язалася й Україна. «Нафтогаз України» є одноособовим акціонером компанії «Укртрансгаз», яка займається транспортуванням газу.

100% акцій «Нафтогазу» належать Міністерству економічного розвитку і торгівлі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.