Миротворці в ОРДЛО. Кремль наполягає на виконанні своїх пропагандистських міфів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.09.2017 14:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27862

В МЗС РФ заявили, що не бачать ніякого сенсу в розгортанні місії ООН на російсько-українському кордоні, оскільки “Росія не є стороною в цьому конфлікт”.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Гєннадій Гатілов, повідомляє ТАСС.

"Вони (представники України - Ред.) хочуть розгортання оонівців по всій території України, включаючи російсько-український кордон. Росія не є стороною в цьому конфлікті, тому немає ніякого сенсу в розгортанні миротворців на кордоні", - сказав він.

"Українці все перевертають з ніг на голову - насамперед вони хочуть перекрити кордон Росії з Україною, а потім вже вирішувати чи не вирішувати питання, пов’язані з іншими аспектами врегулювання", - зазначив він.

"Такий підхід ми не розділяємо, оскільки він суперечить мінським домовленостям", - сказав Гатілов.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час свого виступу на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку заявив, що мандат миротворців ООН на Донбасі повинен включати усю окуповану територію, включаючи українсько-російський кордон.

"Мандат миротворців повинен покривати усю окуповану територію, включаючи російсько-український державний кордон. Це обов’язково, бо поки що кордон використовується як головний шлях для постачання озброєння, особливо військових на Донбас", - заявив Порошенко.

Раніше в РФ заявляли, що не бачать логіки у пропозиції Держдепу США щодо розміщення миротворців ООН на кордоні Росії та України.

Спецпредставник США з питання України Курт Волкер назвав три критерії, за яких США вважатиме миротворчу місію "справжньою" і гідної підтримки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.