СММ ОБСЄ зафіксувала важкі озброєння поза визначеними місцями зберігання

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.09.2017 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27873

Протягом останнього тижня моніторинг СММ ОБСЄ відведення озброєння, передбачений Комплексом заходів і Доповненням до нього, а також Меморандумом, засвідчують, що озброєння та військова техніка з боку НЗФ ОРДО та ОРЛО розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння.

Це, насамперед, реактивні системи залпового вогню, самохідні та буксирувані артилерійські установки, танки та міномети, повідомляє прес-центр АТО.

Так, 22 вересня БПЛА СММ ОБСЄ виявив біля населеного пункту Мирне (ОРЛО) велику кількість озброєння та іншу техніку НЗФ ОРЛО. Серед них зафіксовано 30 танків (двадцять вісім - Т-64 та два - Т-72) та 9 мінометів (120 мм) і 6 протитанкових гармат (МТ-12 «Рапіра», 100 мм).
18 вересня БПЛА СММ ОБСЄ середнього радіусу дії виявив 48 танків (тридцять чотири Т-72 та чотирнадцять Т-64) біля населеного пункту Тернове (ОРДО).

Наприклад, за останні 10 днів, з 14 по 23 вересня поточного року, українська сторона СЦКК зафіксувала з боку НЗФ ОРДО та ОРЛО 242 випадки порушень режиму припинення вогню. В тому числі 40 – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Зі ствольної артилерії калібру 152 і 122 мм – по одному обстрілу; мінометів: калібру 120 мм – 6 обстрілів (використано 24 боєприпаси), калібру 82 мм – 32 обстрілів (262 боєприпаси).

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії НЗФ ОРДО та ОРЛО вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте небажання дотримуватись взятих на себе зобов’язань в рамках Тристоронньої контактної групи щодо дотримання «шкільного» режиму тиші по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.