Президент Ющенко сподіваеться, що завтра паламенту буде що розглядати. Хоча сам у це не вірить

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.05.2007 21:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2791

Президент Віктор Ющенко не виключає, що в разі, якщо робоча група сьогодні підготує пакет необхідних для виходу з кризи законопроектів, то у вівторок вони будуть внесені на розгляд Верховної Ради.

Про це він заявив сьогодні журналістам після завершення зустрічі з Прем’єр-міністром України Віктором Януковичем.

Глава держави побажав успіху робочій групі, яка «буде працювати в понеділок до глибокої ночі», водночас зазначивши, що це не є гарантією того, що «малий пакет буде підготовлено до завтрашнього ранку». «Хоча з Прем’єр-міністром ми домовилися, що якщо він буде вночі готовий, є сенс виносити це завтра на сесію Верховної Ради», – додав Президент.

Він наголосив, що оскільки ранкова зустріч робочої групи була фактично зірвана у зв’язку з позицією комуністів, робоча група може не встигнути до ранку вівторка узгодити весь пакет законопроектів. «На жаль, сьогодні диспут почався з того, що представники певних політичних сил, зокрема комуністи, по суті, зірвали вранішню консультацію. Таким чином, сьогодні, на мій погляд, було втрачено той ключовий час, який повинен був вивести завтра на ці рішення», – сказав Президент.

За словами В. Ющенка, у разі, якщо всі сторони погодять малий пакет документів, «може йтися про одноденне засідання Верховної Ради з узгодженим наперед порядком денним».

Окрім того, за словами Президента, на зустрічі з В. Януковичем було обговорено пакет економічних законопроектів щодо СОТ, низку міжнародних кредитів і позицій по бюджетному року. На думку Віктора Ющенка, з даних питань можна було б прийняти рішення, «можливо, навіть без обговорення прийняти пакетом, і на це теж відвести буквально годину-дві роботи Верховної Ради, і на цьому поставити крапку».

Президент також повідомив, що на зустрічі обговорювалося питання щодо дати дострокових виборів до ВР. «Була дискусія відносно дати виборів. Я сказав би, це залишається поки що одним із важких питань», – заявив він, додавши, що «країні потрібне проведення виборів у якомога стисліші терміни».

Глава держави також повідомив, що під час зустрічі з Прем’єр-міністром «відбулася дискусія відносно організації робочої групи над змінами до Конституції України». Віктор Ющенко переконаний у необхідності проведення референдуму щодо внесення змін та доповнень до Основного Закону. «Народу не потрібно більше готувати тих сюрпризів, які були зроблені у грудні 2004 року, коли без обговорення і відкритості були прийняті зміни, які деструктивно вплинули на баланс гілок влади», – підкреслив він. «Я наполягаю на тому, що це має бути широка громадська дискусія», – наголосив Віктор Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.