Вільні профспілки підрахували, - Укрзалізниця півищила тарифи більше, ніж декларувала

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.05.2007 23:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2795

Державна адміністрація залізничного транспорту України “Укрзалізниця” з 1 травня вкотре підвищила тарифи на пасажирські перевезення на внутрішньому сполученні на 5%.

Перше таке ж підвищення відбулося ще з 1 березня цього року. Підвищення тарифів проводиться відповідно до наказу Міністерства транспорту і зв’язку «Про поетапне підвищення тарифів на пасажирські перевезення в 2007 р».

Згідно з наказом, тарифи поетапно підвищуються на 5% відносно попереднього рівня: з 1 березня, з 1 травня, з 1 липня, з 1 вересня і з 1 листопада.

У наказі Міністерства йдеться про те, що тарифи на залізничні перевезення зростуть на 25%. Однак за підрахунками Конфедерації Вільних профспілок, які очолює народний депутат V скликання від БЮТ Михайло Волинець, насправді вартість залізничних квитків зросте не на чверть, а дещо більше, оскільки 5% додається до вартості квитка після попередніх подорожчань. Це означає, що у листопаді порівняно з січнем квитки будуть дорожчими на 27,5%.

За повідомленнями Міністерства транспорту, від зростання вартості квитків «Укрзалізниця» додатково отримає 390 млн. грн.

«Арифметика – точна наука, тут «політичні коригування» нашого уряду не проходять. До 1 травня – дня Міжнародної солідарності трудящих – ціни на квитки таким чином підвищилися не на 5%, а на 5,25%. Отже, прибутки залізничників будуть більшими, а гаманці трудящих України - тоншими», - сказав Михайло Волинець.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.