Реклама спиртних напоїв сприяє розвитку алкоголізму у дітей

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.05.2007 06:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2796

Американські дослідники, після проведення низки експериментів, стверджують, що будь-яка реклама алкоголю загрожує здоров’ю дітей: вірогідність того, що школярі, які часто бачили таку рекламу, почнуть пити, складає 50%, маленькі діти піддаються негативному впливу реклами алкоголю менше - 36%.

Реклама спиртних напоїв сприяє розвитку алкоголізму у дітей

Дослідники корпорації RAND також стверджують, що не має значення, де розміщена реклама - будь то телевізор або радіо, журнал чи білборд, - свій негативний вплив вона все одно несе. Отримані результати дослідників говорять про те, що американські підлітки в середньому бачать на телеекрані щорічно, принаймні, 245 рекламних роликів, що просувають алкогольні напої.

Раніше уже було доведено, що така відеореклама підштовхує дітей до пляшки або банки з алкогольним напоєм. Але проведена робота фахівців RAND відрізняється від попередніх тим, що підлітків розпитали про алкогольну рекламу на всіх видах її носіїв.

В опитуванні брали участь 1786 шестикласників з Південної Дакоти, які були наймолодшою групою. Дослідники зібрали у них інформацію про рекламування алкоголю, дізналися про їх поведінку, плани на майбутнє і так далі. Компанія повторювала опитування і коли діти перейшли до сьомого, а потім і до восьмого класу.

Через рік після першого опитування 17% дітей, надивившись реклами, повідомили, що вже пили пиво минулого року. 16% сказали, що вони безумовно або ймовірно вип’ють в наступні шість місяців. 23% з них зізналися, що можливо, не будуть. І 61% заявили, що вони не питимуть точно.

Ще через рік вже 50% підлітків проговорилися про експериментування з алкоголем, а ті, хто не пробував сам, сказали, що бачили вплив спиртних напоїв на своїх друзів.

Дослідники ключовим чинником такої поведінки визнали телерекламу алкоголю, що транслюється, головним чином, під час спортивних заходів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.