У Росії комуністи вшанували століття більшовицького заколоту

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.11.2017 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28021

У Росії комуністи вшанували століття більшовицького заколоту, так званої Жовтневої революції 1917 року.

Головна акція відбулася у столиці Москві: там на демонстрацію зібралися кілька тисяч людей – не тільки з Росії, а й із інших країн. Учасники ходи пройшли центром міста до площі Революції під трансляцію радянських пісень і під наглядом поліції.

Іншу акцію, некомуністичного спрямування, провела раніше ліберальна партія «Яблуко». Її активісти зібралися в тому місці Москви, де 1917 року було Олександрівське військове училище – його офіцери і курсанти-юнкери були у складі добровольчих сил, які намагалися захистити Тимчасовий уряд Російської Республіки від більшовиків і їхніх прихильників.

Нині в Росії день 7 листопада, що був головним державним святом за часів Радянського Союзу, – звичайний робочий день. Центральна влада країни ніяк не відреагувала на цю дату, хоча в регіонах у кількох місцях були деякі ініціативи місцевої влади щодо вшанування цього дня, зокрема, вивішуванням вітальних плакатів.

У Росії Комуністична партія нині є другою за числом мандатів у Державній думі, нижній палаті парламенту, але реального впливу не має, її представники, критикуючи владу країни на словах, у Держдумі переважно підтримують усі ініціативи президента Владіміра Путіна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.