Держдума готує закон про санкції до американських ЗМІ

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.11.2017 14:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28038

Спікер Держдуми Росії В’ячеслав Володін 10 листопада доручив комітету з інформаційної політики нижньої палати російського парламенту підготувати «дзеркальну відповідь на утиски Вашингтоном телеканалу RT» (відомого раніше як Russia Tuday – ред.).

Віце-спікер Держдуми Петро Толстой заявив, що це буде закон, який прирівняє американські ЗМІ, що працюють у Росії, до іноземних агентів.

9 листопада головний редактор фінансованого державою російського телеканалу RT Маргарита Симоньян повідомила, що телеканал все-таки буде реєструватися в США як іноземний агент, але оскаржить цю вимогу в суді.

Американська влада цю заяву телеканалу не коментувала, а офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова попередила, що Москва перейде до «практичної фази введення в дію відповідних заходів» вже наступного тижня.

У Раді федерації Росії в останній місяць кілька разів обговорювалося питання про блокування на території Росії іноземних ЗМІ, зокрема Радіо Свобода і «Голосу Америки», нібито за порушення ними російського законодавства.

Президент медіакорпорації Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Том Кент у відповідь на це заявляв, що RT поширює свої програми в США через кабельне телебачення, тоді як Радіо Свобода таких можливостей у Росії не має. Він також зазначив, що журналістів Радіо Свобода переслідували і навіть били в Росії, їхні акредитації анулювалися – в той час як у США нічого подібного стосовно представників російського телеканалу не відбувалося.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.