Більшовицький міністр Папієв розповів, як надалі держава соціально захищатиме громадян

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 10.05.2007 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2807

Міністерство праці та соціального захисту восени презентує стратегію України, як соціальної держави, та концепцію соціальної держави. За умови, якщо дострокові вибори не відбудуться влітку.

Про це сьогодні повідомив міністр праці і соцзахисту Михайло Папієв на прес-конференції.

„Працюємо, щоб на осінь дати українцям розуміння уряду соціальної держави”, — сказав він.

За словами Папієва, ця робота проводиться за дорученням прем’єр-міністра Віктора Януковича і на основі статті першої Конституції.

Попри те, що вказана стаття гласить, що „Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава”, досі, за словами міністра, так і не визначено, що ж розуміти під терміном „соціальна”.

До осені Мінпраці також планує завершити розробку проекту критеріїв соціальності бюджету.

Як пояснив Папієв, це повинно зняти різноманітні політичні спекуляції довкола того, який бюджет держави є соціальним, а який таким не є.

Водночас, більшовицький міністр продемонстрував оригінальне розуміння права, повідомивши, що ініціюватиме законолдавче закріплення права работодавця викидати вагітну жінку на вулицю.

„Роботодавець повинен мати право звільнити вагітну жінку, якщо вона порушила трудове законодавство”, — сказав він.

За словами міністра, таким чином можна зняти проблему дискримінації жінок при працевлаштуванні. На сьогодні роботодавці часто відмовляються брати на роботу жінку, бо у разі, якщо вона завагітніє, вони, згідно з трудовим законодавством, не мають права її звільнити.

Папієв нагадав, що Трудовий кодекс готується до другого читання у Верховній Раді. Міністр очікує, що наприкінці літа його вдасться прийняти у другому читанні. „І, сподіваюсь, в цілому”, — додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.