Міжвідомчі чвари правоохоронців нагадують Порошенку карнавал, а не нормальну роботу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.12.2017 18:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28116

Президент Петро Порошенко наголошує на неприпустимості міжвідомчих конфліктів.

За його словами, здорове суперництво, цивілізовану конкуренцію, чесне змагання вітатимуть і Президент, і суспільство. А от конфлікти, сварки, інтриги та ворожнеча є абсолютно неприйнятними, бо йдуть на користь лише спільному ворогу – злочинності і корупції.
«Говорячи про роботу всієї правоохоронної системи не можу, на жаль, обійти мовчанням публічні міжвідомчі конфлікти. Ще раз скажу, на жаль, вони вийшли далеко за межі розумної конкуренції, яка, - поки в міру, - потрібна всюди, бо конкуренція, в тому числі між правоохоронними органами, є двигун прогресу», - сказав Петро Порошенко під час виступу на урочистому заході з нагоди Дня працівників прокуратури, повідомила прес-служба Президента України.

Глава держави наголосив: «Шуму й пір’я стільки, що часом дійство нагадує якийсь латиноамериканський карнавал… Здавалося б, навіть смішно, якби не було так сумно. Гірко, але правильно написано у звернення Групи 1 грудня: «Не можна побудувати правову державу, якщо мужі в погонах забувають про своє призначення, для чого вони ставали на цю посаду, і стають безвідповідальними політиканами».

«Неможна, щоб жоден правоохоронний орган залучався до політичної діяльності», - заявив Президент.

Глава держави підкреслив, що суспільство воліє війни з корупцією та іншими видами злочинності, а не війни компроматів. «Я, як Президент – точно разом із суспільством. Здорове суперництво, цивілізовану конкуренцію, чесне змагання вітатимуть і Президент, і суспільство. А от конфлікти, сварки, інтриги та ворожнеча є абсолютно неприйнятними, бо йдуть на користь лише спільному ворогу – злочинності і корупції», - наголосив він.

За його словами, особливо держава й суспільство покладаються на прокуратуру. «Так чи інакше, але за вами залишається забезпечення належного рівня координації діяльності і взаємодії усіх реформованих та новостворених правоохоронних органів. І я абсолютно згоден із тим, що Юрій Віталійович (Луценко - ред.) сказав учора: «Боротися зі злом неможливо незаконними методами». Тільки дотримуючись цього принципу ми можемо збудувати правову державу», - підкреслив Петро Порошенко.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.