ЄС істерика Януковича не вразила. Месидж зрозуміла тільки Москва

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 11.05.2007 00:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2815

Комісар ЄС з питань зовнішніх зносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявляє, що питання політичної кризи є внутрішнім питанням України.

Про це вона заявила у четвер у Брюсселі у коментарі українським журналістам.

“Це внутрішнє питання, це внутрішня демократична ситуація, але ми сподіваємося, що Президент Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Віктор Янукович зрештою знайдуть спільну мову, і, сподіваємось, це питання буде вирішено”, - сказала єврокомісар.

Вона не виключила того, що політичну кризу в Україні може бути вирішено шляхом проведення дострокових парламентських виборів, однак зазначила, що відкритим залишається лише питання, коли ці вибори можуть бути проведені.

Ферреро-Вальднер також зауважила, що з самого початку політичної кризи в Україні Єврокомісія утримувалася від втручання, оскільки це внутрішнє питання.

Як ми повідомляли раніше, сьогодні, 10 травня, прем’єр-міністр Віктор Янукович звернувся до керівництва країн-сусідів України - Європейського Союзу і Росії - негайно виступити міжнародними посередниками у переговорах з врегулювання політичної кризи. На відзнаку від Європи, Росія виявила зацікавленність пропозицією більшовицького прем'єра і готовність виконати запропоновану місію. Але у разі, якщо запрошення буде оформлено офіційно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.